GirlsClub

Forum Pomoc rejestracja
Jesteś tutaj: GirlsClub.pl » forum » zdrowie » opryszczka (Przeczytany 7142 razy)                   Strony: 1 ... 13 14 [15]
22 Listopad 2009, 23:16
Laluna

gaduł‚a

na każdego inaczej- to już lek na receptę- na każdego raczej działa podobnie...

25 Listopad 2009, 15:14
tulipanufkaa

Kuracja heviranem trwała pół roku, ale warto się pomęczyć i połykać tabletki bo później ma się spokój na kilka lat
9 Grudzień 2009, 17:53
suzana

racja z tym heviranem. Opryszczka jest niesamowitym wirusem wszczepiającym się w zwoje nerwowe i tylko czeka kiedy by zaatakować. Heviran ujarzmia go na jakiś czas i wyskakujące bąble za każdym razem są mniejsze.
9 Grudzień 2009, 18:31
tulipanufkaa

Hevian stosuje się także w przypadku ospy wietrznej i półpaśćca, więc możemu tutaj mówić o wszechstronności leku!
9 Grudzień 2009, 19:21
Tuśka87

a ja zachęcam do wzięcia udziału w konkursie i rzucania w swojego oprycha śnieżkami. Do zgarnięcia kamera, sanki, nie przewiduje wysokich wygranych, ale może się uda no i satysfakcja ze zbałwanienia oprycha ! Cheesy
http://www.oprycha.pl/konkurs/balwan/1355

zatanistycznie Smiley
10 Grudzień 2009, 18:08
tulipanufkaa

A na jakż nagrdę polujesz, jak chcesz sie podciągnąć w rankingu to rozwiąż quiz są za to dodatkowe punkty!
11 Styczeń 2010, 21:32
suzana

a wygrał już ktos coś? warto grać?
17 Styczeń 2010, 14:38
andzia77

cicha woda
**

fajnie że są leki na tego wirusa ale mimo to trzeba pamiętać o profilaktyce i wzmacniać swój organizm bez względu na to czy jest się nosicielem wirusa HSV czy nie w końcu ta choroba dotyczy kilku milionów Polaków
uważam że powinno się więcej na ten temat mówić w szkołach kiedy dzieci są jeszcze małe i nauczyć ich zdrowych nawyków
21 Kwiecień 2010, 12:22
ika

ś›wieżynka
*

Ja znam chłopczyka, który miła zmutowany wirus opryszczki w buzi, to co się z nim działo jaki przechodził ból to az strach pisać, lepiej się leczyć za w czasu i tępić odpowiednimi tabletkami tego wirusa niż narażać na niebezpieczeństwo siebie i  dziecko.
15 Czerwiec 2010, 19:05
chichotka

Co do dzieciaków to wg mnie trzeba uważać na zarażanie się od siebie. Tym się baardzo łatwo zarazić, a szczególnie dzieci, które cały czas dotykają różnych rzeczy i swojej twarzy. I to nie jest jak choroba wieku dziecięcego tylko zostaje na całe życie :/ Opryszczka to się nawet w rogówce oka może zagnieździć, na szczęście sama się jeszcze nie spotkałam z takim przypadkiem i oby ich było jak najmniej
16 Czerwiec 2010, 10:07
ika

ś›wieżynka
*

Na szczęście jest teraz heviran i kto ma opryszczkę to może się nim przeleczyc i zniszczyć albo osłabić wirusa na tyle, ze nie będzie tak często atakował, lub rzadko się uaktywniał.
23 Czerwiec 2010, 11:42
ewska

gaduł‚a

Popieram, heviran to podstawowy lek na opryszczkę, bo ona to nic innego jak wirus, ale ja od siebie jeszcze mogę poradzić sposób, na opryszczkę która powstała po zbytnim opalaniu buzi. tak jak z oparzeniami skórnymi można posmarować miejsce na wardze pianką panthenolu spray Cheesy

Drukuj  
Strony: 1 ... 13 14 [15]