|
20 Styczeń 2009, 13:06
|
|
|
|
Dlaczego niektorzy maja ciemne obwodki pod oczami?U wszystkich z natury skora pod oczami jest cienka i nie ma podściółki tluszczowej, ale u niektorych osob jest wyjatkowo delikatna i plytko unaczyniona. Wtedy siec naczyn krwionosnych po prostu przez nia przeswituje. W efekcie wyglada, jakby byla ciagle zasiniona. Co wywoluje since pod oczami?Przede wszystkim zmeczenie. Jesli sie nie wysypiasz lub spisz w makijazu, since pojawiaja sie na pewno. Duzy wplyw na pojawianie sie "podkowek" ma dluga praca przed monitorem. By im zapobiec, trzeba robic sobie przerwy. Co pol godziny oderwij wzrok od monitora i spojrz w dal. To najlepsze relaksujace cwiczenie dla oczu. Mozesz tez stosowac zele z wyciagiem ze swietlika lekarskiego, ktore lagodza podraznienia, szybko przynosza ulge i nie dopuszczaja do powstawania sincow. Pamietaj, ze oczy mecza sie takze, gdy ogladasz telewizje ze zbyt bliskiej odleglosci. Jak dzialaja rozjasniajace kremy pod oczy?Kosmetyki te powinny przede wszystkim wzmacniac cienka skore, a wiec zaweirac substancje odzywcze oraz witamine A, ktora ma wlasciwosci rozjasniajace. Bardzo waznym skladnikiem jest takze witamina K, ktora obkurcza rozszerzone naczynka krwionosne i pomaga wzmocnic ich scianki. Krazenie w delikatnych naczynkach poprawia tez arnika górska oraz kasztanowiec. Czy zimne oklady niweluja cienie pod oczami?Tak, poniewaz chlod poprawia cyrkulacje krwi i sprawia, ze rozszerzone naczynka krwionosne obkurczaja sie. Mozna wiec przecierac skore kostkami lodu, ktore wczesniej trzeba wlozyc do bawelnianego woreczka. Sprawdzaja sie takze chlodne kompresy z czarnej herbaty z dodatkiem rumianku. Przyklada sie je na okolo 10 minut, potem twarz przemywa sie chlodna woda i wklepuje odpowiedni krem pod oczy i na twarz. Jak ukryc cienie pod oczami?Poradzi sobie z nimi korektor. Powinien byc o ton jasniejszy od podkladu, ktorego uzywasz. Korektory bowiem maja silne wlasciwosci kryjace. Warto pametac, by do makijazu oczu wybierac jasne, rozswietlajace cienie. Ciemne beda jeszcze podkreslac zasinienia. Ja i moja mama mamy takie cos  mamie dochodzi opuchlizna..
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 21 Marzec 2009, 17:38 wysłała Anahi »
|
|
|
|
|
20 Styczeń 2009, 18:56
|
|
mika20 zDE
gaduła
schnuckelchen wir warten auf dich
|
|
Ja to juz chyba niczym moich oczow nie zamaskuje, pozostaja tylko ciemne okulary.......  (*)
|
 Das Glück erreicht jeder. Wir müssen nur lernen, es zu erkennen.
|
|
|
20 Styczeń 2009, 23:35
|
|
siasia
gaduła
MIŁOŚĆ-GdyStajeszPrzedNimNagaAonpatrzyCiWoczy...:)
|
|
podpisuję sięobiema rękami  teżmam wory i sińce, kremy nie pomagają, masakra:(
|
|
|
|
21 Styczeń 2009, 16:48
|
|
mika20 zDE
gaduła
|
|
|
Siasia ale ja nie mam nic z tych zeczy tylko mi obuchnely z placzu nad strata mojego przyjaciela :p ale juz jest troche lepiej
|
|
|
|
21 Styczeń 2009, 22:55
|
|
siasia
gaduła
|
|
oj, ale w tym poście chodziło chyba o takie kosmetyczne problemy na stałe, to nie załapałam  ciesze się że już lepiej:) :*
|
|
|
|
22 Styczeń 2009, 18:37
|
|
Nicole
gaduła
|
|
|
|
4 Marzec 2009, 15:17
|
|
engelsien19
gaduła
ZycieNieJestLepsze AniGorszeOdMarzen,jestTylkoInne
|
|
podpisuję sięobiema rękami  teżmam wory i sińce, kremy nie pomagają, masakra:( Ja uzywam podkladu od Loreal , jest strasznie bialy i bardzo dobry, na to podklad i buzia , ulalalala czasem jestem w szoku ile to makijaz moze zdzialac .
|
|
|
|
9 Marzec 2009, 14:05
|
|
siasia
gaduła
|
|
|
ja myślałam jeszczre o jakimś korektorze specjalnym pod oczy ...
|
|
|
|
9 Marzec 2009, 23:12
|
|
engelsien19
gaduła
ZycieNieJestLepsze AniGorszeOdMarzen,jestTylkoInne
|
|
|
przyznam sie , ze dzis nalozylam makijazyk i jakis takis mi wyszedl ... i przypomnialo mi sie ze ostatnie dni wlasnie ten korektor jakby ...od Loreal pod puder nakladalam i twarz naprawde wiele zywsza wychodzi i oczek workow nie widac mam ten nr 01 bardzo jasny i wydajny. mam go juz rok i prawie nie widac ze jest uzyty , bo wystarczy mala kropelka na oczy, nos i jeszcze zostanie na poliki ....
|
|
|
|
3 Listopad 2009, 12:21
|
|
ika
świeżynka
|
|
Ja też już wydałam masę pieniędzy na kosmetyki aby ukryć wory, ale u mnie się nie da niestety, już mi się za dużo skóry pod tymi oczami zrobiło i w ogóle rozważam plastykę powiek. To taki prosty podobno zabieg, że chyba się skuszę, bo strasznie postarzają te wory 
|
|
|
|
|
3 Listopad 2009, 12:23
|
|
siasia
gaduła
|
|
też nad tym myślę  ja niby nie mam worów tylko sińce no ale to jak limo dosłownie wygląda nie da siezamalować i kremy nie działają 
|
|
|
|
3 Listopad 2009, 14:25
|
|
mika20 zDE
gaduła
|
|
|
a od czego takie since sie robia?
|
|
|
|
3 Listopad 2009, 23:10
|
|
siasia
gaduła
|
|
z niewyspania, z placzu z przemeczenia... ja dzisiaj wlasnie nabylam (a dokladnie mama mi sprezentowala  ) zel pod oczka z arnika zmniejszajacy te dolegliwosci i korektor matujacy je
|
|
|
|
3 Listopad 2009, 23:13
|
|
anahi
gaduła
|
|
o to super  tym bardziej, ze od mamy go dostalas 
|
|
|
|
|
3 Listopad 2009, 23:15
|
|
siasia
gaduła
|
|
nio wszystko od mamy  ja bym sobie nie kupila bo w sumie to kosztowalo prawie 200 zl  ale milo tak , bardzo
|
|
|