|
6 Wrzesień 2009, 19:12
|
|
Nicole
gaduła
|
|
|
ja nie wiem jak to fachowo się powinno robić, ale sama robię tak najpierw cieniutka warstwa żelu na to brokat i do lampy, potem bez piłowania druga warstwa żelu i do lampy i na koniec tylko przemycie płynem, nic nie piłuję
|
|
|
|
|
6 Wrzesień 2009, 19:27
|
|
mika20 zDE
gaduła
schnuckelchen wir warten auf dich
|
|
|
Engel wina moze lezec w lampie, mozesz miec juz padniete lampki, a brokatu po pierwsze nie wycieramy Cleanerem tylko bezposredno nakladamy jeszcze jedna warstwe zelu i znowu do lampy potem przemywa sie Cleanerem, a tak wogole to wpoerw powinno sie nalozyc podstawowa zel na plytke i do lampy potem drugi i wtapiac ozdoby potem jeszcze raz nalozyc zel i do lampy, żeby nic nie wystawalo i na koncu zelem nablyszczajacym (Versieglung)
|
 Das Glück erreicht jeder. Wir müssen nur lernen, es zu erkennen.
|
|
|
6 Wrzesień 2009, 19:32
|
|
engelsien19
gaduła
ZycieNieJestLepsze AniGorszeOdMarzen,jestTylkoInne
|
|
Nojakby nie patrzec to moja lampa jeszcze prawie nowa jest .... ale mi sie wydaje ze ja robie tak ... zel , brokat i do lampy , sciaram ... zel i do lampy , scieram i piluje .... Kolezanka mi nagadala ze tak musi byc, ale bede robic jak mowisz mika, pierw zel lampa i pozniej tak jak robie, zel brokat zel lampa ..... a to lapa zle swieci bo ja mam z gory tylko lampki i najczesciej najgozej wychodzi ten cieniutki ostatni paluszek , ale ostatnio jego krecilam w kolko i juz lepiej przyschnelo .... Ale skomplikowanie napisalam to, co 
|
|
|
|
6 Wrzesień 2009, 19:58
|
|
mika20 zDE
gaduła
|
|
Nie no ok napisalas, tylko ta lampa sorry ale jak kupilas z Alegro badz Ebay to tandeta mowie ci, a jeszcze piszesz ze masz tylko dwie zarowki? ja mam jeszcze dwie po bokach. Sluchaj zrob tak na poczatek: Naluz cienka warstwe zelu (rosa) i do lampy przetrzyj Cleanerem i naloz nastepna warstwe troche grubsza i do lampy i potem nie wycieraj tylko naloz nastepna warstwe zelu tak by pokrylo ozdoby (mam nadzieje ze masz zel samopoziomujacy) i do lampy potem przetrzyj Cleanerem naloz ostatnia warstwe te na polysk do lampy przetrzyj i opiluj brzegi  Mozesz tez odrazu na pierwsza warstwe zelu nalozyc ozdoby ale musi byc grubsza
|
|
|
|
6 Wrzesień 2009, 21:24
|
|
engelsien19
gaduła
|
|
nie mam pojecia jakie to sa zele botu w niemczech je kupowalam,qwiec ta pisowania to nie dla mnie  zarowno lampe jak i zele kupowalam na ebay! i w tym mialam nawet bialy zel,alöe ten to juz wogole szkoda gadac , nie wiem jak on dziala bo w zaden sposob nie wysycha  w jakis dzien w tygodniu wezme sie za robote.
|
|
|
|
7 Wrzesień 2009, 10:40
|
|
mika20 zDE
gaduła
|
|
Bialy zel no to napewno frensch (frencz)  zasycha w lampie  A ile minutowa masz lampe?
|
|
|
|
15 Wrzesień 2009, 19:03
|
|
engelsien19
gaduła
|
|
|
|
15 Wrzesień 2009, 20:17
|
|
mika20 zDE
gaduła
|
|
|
Ja tez mam te pedzle tyle ze innej firmy i z naturalnego wlosia natomiast te to nie wiem czy to nie jest jakies dadziewie kture bedzie sie rozwalac tzn wloski beda odstawac. Ja mam takie wlasnie.
|
|
|
|
15 Wrzesień 2009, 20:18
|
|
mika20 zDE
gaduła
|
|
|
no i moje byly troche drozsze kostowaly 11 euro
|
|
|
|
16 Wrzesień 2009, 18:48
|
|
engelsien19
gaduła
|
|
no i moje byly troche drozsze kostowaly 11 euro
a gdzie je kupowalas ?
|
|
|
|
16 Wrzesień 2009, 19:52
|
|
mika20 zDE
gaduła
|
|
Ja kupuje wszystko na tej stonce www.pns24.de
|
|
|
|
16 Wrzesień 2009, 22:37
|
|
Yoanna
gaduła
"Bo umrzec to zbyt mały powód by przestac kochac"
|
|
|
|
17 Wrzesień 2009, 10:29
|
|
mika20 zDE
gaduła
|
|
Do zdobienia paznokci do zelu, akryli itp itd 
|
|
|
|
18 Wrzesień 2009, 20:47
|
|
Yoanna
gaduła
"Bo umrzec to zbyt mały powód by przestac kochac"
|
|
ahia, wygladaja jak te do malowania:) w sumie wiele sie nie roznia przeznaczeniem  ciekawe nie slyszlaam nigdy o takich pedzlach 
|
|
|
|
19 Wrzesień 2009, 20:37
|
|
engelsien19
gaduła
|
|
latwiej sie naklada wtedy te dodatki, brokaty i lepiej jakis wzorek z nimi zrobic . Ale masz racje, teraz zadnego nie mialam i w koncu od oczu wzielam i tak prawie to samo 
|
|
|