GirlsClub

Forum Pomoc rejestracja
Jesteś tutaj: GirlsClub.pl » forum » zdrowie » co jest dobre na wzdety brzuch? (Przeczytany 2392 razy)                   Strony: [1] 2 3 ... 13
8 Marzec 2010, 20:53
kawoszka

ś›wieżynka
*

Zazwyczaj pod wieczor mam strasznie wzdety brzuch. Nie wiem od czego to moze byc konkretnie... pije sporo napoi gazowanych i jem duuuzo slodyczy;)
Co jest dobre żeby nie miec ciaglego zaparcia i wzdec... Co polecacie? A moze wam samym udalo sie rozwiazac taki problem? Smiley
8 Marzec 2010, 23:14
siasia

gaduł‚a
MIŁOŚĆ-GdyStajeszPrzedNimNagaAonpatrzyCiWoczy...:)

no to samo zdrowie Tongue napoje gazowane bym wyeliminowała nawet leki moga sobie z tym nie poradzic. ja stosowałam activie polecam działa super Smiley na poważniejsze problemy espumisan albo silimarol Smiley

9 Marzec 2010, 18:49
kawoszka

ś›wieżynka
*

no tak wiem baaardzo zdrowo sie odzywiam Tongue no ale co poradzisz jak ja to poprostu uwielbiam  Grin
Activie juz jadlam i pilam, ale nic mi nie pomagala. Podobno nie na wszytskich to dziala. Silimarolu nie znam, ale o espumisanie to cos slyszalam...chyba w tv ostatnio reklamuja...ciekawe czy jest skuteczny:P
9 Marzec 2010, 19:16
siasia

gaduł‚a

ja nie ogladam TV ale espumisan zazywalam po wigili np i pomaga Smiley

9 Marzec 2010, 21:04
mika20 zDE

gaduł‚a
schnuckelchen wir warten auf dich

mnie na szkoleniach uczono polozyc sie i unosic obie nogi kolanami do brzucha i odpychac, nie wiem co to ma za znaczenie i czy dziala bo nigdy nie ´prubowalam,

Jak to Siasia nie ogladasz wogole TV?

Das Glück erreicht jeder. Wir müssen nur lernen, es zu erkennen.
9 Marzec 2010, 22:26
siasia

gaduł‚a

nio bardzo bardzo rzadko Tongue

10 Marzec 2010, 00:43
Zuri

Hej dziewczyny;) co do TV to ja ostatnio tez nie mam czasu, ale na ulubione seriale cos tam zawsze wygospodaruje;P no ale to nie ten temat:) na taki "baloniasty brzuszek" i zajadałam się jogurtami i espumisan też stosowałam i oba specyfiki zadziałały ale espumisan zdecydowanie szybciej!
PS kawoszka ja też mam takie przyzwyczajenia czasami dziwne:P co do jedzonka- czyli uwielbiam to co dla innych niezdrowe:P
10 Marzec 2010, 13:16
anahi

gaduł‚a

no to tak wyeliminowac napoje gazowane i espumisan i activie, chociaz mi activia raz pomaga raz nie, raz wydaje mi sie za bardzo slodka raz nie..dziwnie Tongue ale tez mam czasem ten problem, no i polozyc sie i nogi do brzucha zgiete Tongue
10 Marzec 2010, 19:16
kawoszka

ś›wieżynka
*

o tak szczegolnie  w pracy bede kladla sie i unosila nogi do gory:P:P Activie jada moja babcia codziennie az jej zbrzydla Grin chyba pozostaje mi espumisan:P
11 Marzec 2010, 21:42
siasia

gaduł‚a

i mniej niezdrowe jedzenie Tongue

11 Marzec 2010, 23:46
czarna

gaduł‚a
owca :P

więcej owoców i espumisan Smiley mi też pomaga, a czasami miałam brzuch iście ciążowy Wink
activia działała na mnie na początku, później organizm mi się chyba przyzwyczaił, o ile to możliwe....

12 Marzec 2010, 13:48
anahi

gaduł‚a

ja teraz jak jestem chora to jem jedna dziennie, ale rzadko kiedy mi mama je kupuje Tongue i wole do picia niz do jedzenia Tongue
12 Marzec 2010, 15:24
Zuri

anahi nie przesadzałabym z codziennym piciem activi bo ostatnio czytałam artykuł w którym opisane były działania probiotyków spożywczych-tj jogurty z żywymi kulturami bakterii i symetykonu(jeden z nielicznych preparatów farmakologicznych o udokumentowanym bezpiecznym działaniu łagodzącym wzdęcia)
a chodziło o to że są różne szczepy bakterii w jogurtach i nie każdy wpływa pozytywnie na organizm człowieka, nawet potrafi szkodzić.
Poza tym dostarczając stale organizmowi probiotyki możesz spowodować zmniejszenie lub zanik własnej jelitowej produkcji szczepów bakteryjnych... a to wiąże sie z różnymi schorzeniami:(
 Ja po przeczytaniu tego od razu powiadomiłam mamę, siostrę itd bo też zajadają się activią .....lepiej ograniczyć takie jogurty i zażyć bezpieczniejszy lek,są różne na rynku, ja w sumie tylko espumisan brałam, teraz mam taki w granulkach jak oranżadka z czasów dzieciństwa;)
12 Marzec 2010, 15:42
siasia

gaduł‚a

hm ja tam stawiam na naturalne metody- wolę zjeść jogurt niż faszerować się lekami bo te dodatkowo obciążają wątrobę.

12 Marzec 2010, 20:54
mika20 zDE

gaduł‚a
schnuckelchen wir warten auf dich

tak jest siasia ma racje

Das Glück erreicht jeder. Wir müssen nur lernen, es zu erkennen.
  Drukuj  
Strony: [1] 2 3 ... 13