|
8 Marzec 2010, 20:53
|
|
|
|
Zazwyczaj pod wieczor mam strasznie wzdety brzuch. Nie wiem od czego to moze byc konkretnie... pije sporo napoi gazowanych i jem duuuzo slodyczy;) Co jest dobre żeby nie miec ciaglego zaparcia i wzdec... Co polecacie? A moze wam samym udalo sie rozwiazac taki problem? 
|
|
|
|
|
8 Marzec 2010, 23:14
|
|
siasia
gaduła
MIŁOŚĆ-GdyStajeszPrzedNimNagaAonpatrzyCiWoczy...:)
|
|
no to samo zdrowie  napoje gazowane bym wyeliminowała nawet leki moga sobie z tym nie poradzic. ja stosowałam activie polecam działa super  na poważniejsze problemy espumisan albo silimarol 
|
|
|
|
9 Marzec 2010, 18:49
|
|
|
|
no tak wiem baaardzo zdrowo sie odzywiam  no ale co poradzisz jak ja to poprostu uwielbiam Activie juz jadlam i pilam, ale nic mi nie pomagala. Podobno nie na wszytskich to dziala. Silimarolu nie znam, ale o espumisanie to cos slyszalam...chyba w tv ostatnio reklamuja...ciekawe czy jest skuteczny:P
|
|
|
|
|
9 Marzec 2010, 19:16
|
|
siasia
gaduła
|
|
ja nie ogladam TV ale espumisan zazywalam po wigili np i pomaga 
|
|
|
|
9 Marzec 2010, 21:04
|
|
mika20 zDE
gaduła
schnuckelchen wir warten auf dich
|
|
|
mnie na szkoleniach uczono polozyc sie i unosic obie nogi kolanami do brzucha i odpychac, nie wiem co to ma za znaczenie i czy dziala bo nigdy nie ´prubowalam,
Jak to Siasia nie ogladasz wogole TV?
|
 Das Glück erreicht jeder. Wir müssen nur lernen, es zu erkennen.
|
|
|
9 Marzec 2010, 22:26
|
|
siasia
gaduła
|
|
nio bardzo bardzo rzadko 
|
|
|
|
10 Marzec 2010, 00:43
|
|
|
|
|
Hej dziewczyny;) co do TV to ja ostatnio tez nie mam czasu, ale na ulubione seriale cos tam zawsze wygospodaruje;P no ale to nie ten temat:) na taki "baloniasty brzuszek" i zajadałam się jogurtami i espumisan też stosowałam i oba specyfiki zadziałały ale espumisan zdecydowanie szybciej! PS kawoszka ja też mam takie przyzwyczajenia czasami dziwne:P co do jedzonka- czyli uwielbiam to co dla innych niezdrowe:P
|
|
|
|
|
10 Marzec 2010, 13:16
|
|
anahi
gaduła
|
|
no to tak wyeliminowac napoje gazowane i espumisan i activie, chociaz mi activia raz pomaga raz nie, raz wydaje mi sie za bardzo slodka raz nie..dziwnie  ale tez mam czasem ten problem, no i polozyc sie i nogi do brzucha zgiete 
|
|
|
|
|
10 Marzec 2010, 19:16
|
|
|
|
o tak szczegolnie w pracy bede kladla sie i unosila nogi do gory:P:P Activie jada moja babcia codziennie az jej zbrzydla  chyba pozostaje mi espumisan:P
|
|
|
|
|
11 Marzec 2010, 21:42
|
|
siasia
gaduła
|
|
i mniej niezdrowe jedzenie 
|
|
|
|
11 Marzec 2010, 23:46
|
|
czarna
gaduła
owca :P
|
|
więcej owoców i espumisan  mi też pomaga, a czasami miałam brzuch iście ciążowy  activia działała na mnie na początku, później organizm mi się chyba przyzwyczaił, o ile to możliwe....
|
|
|
|
12 Marzec 2010, 13:48
|
|
anahi
gaduła
|
|
ja teraz jak jestem chora to jem jedna dziennie, ale rzadko kiedy mi mama je kupuje  i wole do picia niz do jedzenia 
|
|
|
|
|
12 Marzec 2010, 15:24
|
|
|
|
|
anahi nie przesadzałabym z codziennym piciem activi bo ostatnio czytałam artykuł w którym opisane były działania probiotyków spożywczych-tj jogurty z żywymi kulturami bakterii i symetykonu(jeden z nielicznych preparatów farmakologicznych o udokumentowanym bezpiecznym działaniu łagodzącym wzdęcia) a chodziło o to że są różne szczepy bakterii w jogurtach i nie każdy wpływa pozytywnie na organizm człowieka, nawet potrafi szkodzić. Poza tym dostarczając stale organizmowi probiotyki możesz spowodować zmniejszenie lub zanik własnej jelitowej produkcji szczepów bakteryjnych... a to wiąże sie z różnymi schorzeniami:( Ja po przeczytaniu tego od razu powiadomiłam mamę, siostrę itd bo też zajadają się activią .....lepiej ograniczyć takie jogurty i zażyć bezpieczniejszy lek,są różne na rynku, ja w sumie tylko espumisan brałam, teraz mam taki w granulkach jak oranżadka z czasów dzieciństwa;)
|
|
|
|
|
12 Marzec 2010, 15:42
|
|
siasia
gaduła
|
|
|
hm ja tam stawiam na naturalne metody- wolę zjeść jogurt niż faszerować się lekami bo te dodatkowo obciążają wątrobę.
|
|
|
|
12 Marzec 2010, 20:54
|
|
mika20 zDE
gaduła
schnuckelchen wir warten auf dich
|
|
|
tak jest siasia ma racje
|
 Das Glück erreicht jeder. Wir müssen nur lernen, es zu erkennen.
|
|