|
12 Marzec 2010, 21:34
|
|
czarna
gaduła
owca :P
|
|
z tymi jogurtami to jednak coś faktycznie jest, czytałam, żeby nie przesadzać, bo można sobie zaszkodzić... wiadomo, ze jak się je będzie jeść z umiarem to raczej nic złego się nie stanie, ale koniecznie trzeba czytać etykiety i w miarę możliwości sprawdzać nawet łacińskie nazwy a jako ciekawostkę jeszcze powiem, ze jogurty wcale nie są takie naturalne, jak się wydaje, ale to już temat na dłuuugi wykład w tej kwestii jednak popieram Zuri, może nawet posłużę się przykładem, banalnym i śmiesznym, ale prawdziwym  dzieciom na kolki podaje się symetykony, jak espumisan, bobotic itp, a nie jogurty... wiem, ze nie mają na tyle wykształconego układu pokarmowego, żeby podać im jogurt, ale chciałam przez to pokazać, że skoro symetykony podaje sie takim maluszkom to dla dorosłych raczej też będą lepsze niż jogurty
|
|
|
|
13 Marzec 2010, 08:14
|
|
gabi
gaduła
|
|
Wydaje mi sie ze najlepiej o porade poprosic doktora 
|
 Wlewam w swoje oczy kufel piwa i cala Polska wyglada inaczej ... lalalala
|
|
|
13 Marzec 2010, 15:19
|
|
anahi
gaduła
|
|
anahi nie przesadzałabym z codziennym piciem activi bo ostatnio czytałam artykuł w którym opisane były działania probiotyków spożywczych-tj jogurty z żywymi kulturami bakterii i symetykonu(jeden z nielicznych preparatów farmakologicznych o udokumentowanym bezpiecznym działaniu łagodzącym wzdęcia) a chodziło o to że są różne szczepy bakterii w jogurtach i nie każdy wpływa pozytywnie na organizm człowieka, nawet potrafi szkodzić. Poza tym dostarczając stale organizmowi probiotyki możesz spowodować zmniejszenie lub zanik własnej jelitowej produkcji szczepów bakteryjnych... a to wiąże sie z różnymi schorzeniami:( Ja po przeczytaniu tego od razu powiadomiłam mamę, siostrę itd bo też zajadają się activią .....lepiej ograniczyć takie jogurty i zażyć bezpieczniejszy lek,są różne na rynku, ja w sumie tylko espumisan brałam, teraz mam taki w granulkach jak oranżadka z czasów dzieciństwa;)
a czy ja napisalam, ze jem codziennie?
|
|
|
|
|
13 Marzec 2010, 15:20
|
|
anahi
gaduła
|
|
|
a mi sie wydaje, ze nie dla kazdego wszystko jest dobre i wszystko z umiarem, i gdyby szkodzilo to by nie sprzedawali.....
|
|
|
|
|
14 Marzec 2010, 09:54
|
|
gabi
gaduła
|
|
|
No dokladnie , jak w sprzedazy to nie powinno byc z tm problemu .
|
 Wlewam w swoje oczy kufel piwa i cala Polska wyglada inaczej ... lalalala
|
|
|
14 Marzec 2010, 20:31
|
|
|
|
|
Ja czasami jem activie, ale zadnych efektow nie widac...a jogurtu naturalnego do ust nie wezme...nie smakuje mi..grrr....obrzydlistwo;P A pro po tego espumisanu to juz lepiej stosowac ten easy w granulkach. Lepiej sie wchlania napewno niz tabletki co wiaze sie z tym, ze nie bedzie obciazona watroba...Ja sie wlasnie zastanawiam czy go nie kupic skoro mowicie ze skuteczny;D
|
|
|
|
|
14 Marzec 2010, 22:11
|
|
|
|
ja teraz jak jestem chora to jem jedna dziennie, ale rzadko kiedy mi mama je kupuje  i wole do picia niz do jedzenia  ja tak to zrozumiałam:) ale nie pisze tego żeby Ci zaszkodzić tylko ewentualnie ostrzec:) ten espumisan easy jest po to w takiej postaci że można go zastosować wszędzie, bez popijania i jest dotąd w przewodzie pokarmowym dopóki nie wyeliminuje gazów, także tak jak kawoszka napisała nie obciąża wątroby. Ja mogę go polecić bo sama stosuje i mi pomaga:)
|
|
|
|
|
14 Marzec 2010, 23:27
|
|
anahi
gaduła
|
|
|
|
16 Marzec 2010, 01:13
|
|
|
|
|
14 saszetek ok 13 zł, ale zależy czy kupujesz w aptece czy w kiosku itp bo ceny mogą się róźnić o jakieś 5 zł + -, ale tu masz pewność że to bezpieczny lek i szybko zadziała i dodatkowo nie ma kalorii w przeciwieństwie do jogurtów;)
|
|
|
|
|
16 Marzec 2010, 16:55
|
|
anahi
gaduła
|
|
aaa jak dla mnie to moze miec mnostwo kalorii 
|
|
|
|
|
16 Marzec 2010, 20:47
|
|
czarna
gaduła
|
|
a jeśli chcecie go za darmo wypróbować to widziałam ostatnio w relayu, ze w wielu gazetach jest darmowa saszetka 
|
|
|
|
16 Marzec 2010, 23:04
|
|
|
|
oo...nie ma kalorii to swietnie;D Wszystko sie liczy ostatnio żeby tylko nie bylo kalorii, no albo jak najmniej  Chociaz wiem, ze sa leki po ktorych sie niestety tyje...:/ Heh... czarna to ja teraz bede kazda gazete przeszukiwac żeby byly probki i sobie ja kupie;P W sumie nie drogie sa te saszetki wiec mozna sobie fundnac jedno opakowanko;D
|
|
|
|
|
16 Marzec 2010, 23:07
|
|
siasia
gaduła
MIŁOŚĆ-GdyStajeszPrzedNimNagaAonpatrzyCiWoczy...:)
|
|
hehe kaloriami sie martwisz a niezdrowe jedzonko wcinasz
|
|
|
|
17 Marzec 2010, 22:37
|
|
czarna
gaduła
|
|
ojjj... zdrowo czy nie, ale po co sobie jeszcze więcej tych kalorii dokładać  newsweeka sobie dziś kupiłam z próbką epsumisanu easy, zaraz wezmę, bo burczy mi w brzuchu okrutnie
|
|
|
|
17 Marzec 2010, 23:47
|
|
siasia
gaduła
MIŁOŚĆ-GdyStajeszPrzedNimNagaAonpatrzyCiWoczy...:)
|
|
eeee jak ci burczy w brzuszku to zjedx kolacje
|
|
|