GirlsClub

Forum Pomoc rejestracja
Jesteś tutaj: GirlsClub.pl » forum » fryzury » za i przeciw farbowania się na blond (Przeczytany 10529 razy)                   Strony: [1] 2 3 ... 11
8 Listopad 2006, 20:09
Nicole

gaduł‚a

Mam ogromną ochotę coś zmienić w swojej fryzurze, już do tej pory obcinałam sie na różne sposoby i samo obcięcie już mnie nie satysfakcjonuje, chciałabym na blond. Mam czarne włosy i raczej ciemniejszą karnacje. Jak możecie to podajcie mi wszystkie za i przeciw ufarbowania się na blond?
« Ostatnia zmiana: 8 Listopad 2006, 20:17 wysłała Nicole »
8 Listopad 2006, 20:52
Molinezja
Ja jestem naturalna blondynką - taka średnia, nie bardzo jasną, ale włosy mam rozjaśnione przez płyn do trwałej, a nie farbą.

Jesli masz czarne włosy to na minus bedą odrosty - bedą sie odznaczać bardzo szybko.
14 Listopad 2006, 04:27
maxmara85

Ja jestem naturalna blondynką - taka średnia, nie bardzo jasną, ale włosy mam rozjaśnione przez płyn do trwałej, a nie farbą.

Jesli masz czarne włosy to na minus bedą odrosty - bedą sie odznaczać bardzo szybko.

ja tez jestem srednia blondynka,a rozjasniam bardziej jasnym baleyagem w salonie.... ale zaintrygowal mnie bardzo twoj sposob (tj.ten plyn do trwalej)... mozesz napisac cos wiecej? efekty,sposob nakladania itd.

A co do tematu to ja juz po srednim blondzie mam odznaczajace sie odrosty,wiec po czerni to juz w ogole bedzie masakra..
Ale z drugiej strony-czasem trzeba poeksperymentowac...a noz w takim kolorze bedzie Ci ladniej...
14 Listopad 2006, 10:46
Molinezja
Wiesz co maxmara - moje rozjasnianie jest "przy okazji", bo srednio co 7 miesiecy robie sobie trwałą (loki) i przy tym zabiegu włosy mi sie rozjasniaja, bo takie ma właściwości płyn do trwałej Smiley

I jak tam Nicole, zdecydowałaś sie na farbowanie?
14 Listopad 2006, 12:01
Nicole

gaduł‚a

Ja już nad ufarbowaniem się myślę i myślę, i chyba jestem na nie, bo jak co dwa miesiące będę musiała rozjaśniać włosy bo będą odrosty to zamiast włosów będę miała siano.
14 Listopad 2006, 17:29
Molinezja
Masz rację, chociaż możesz sobie farbowac same odrosty, tylko że to kosztowna impreza, bo najlepiej robic takie rzeczy u fryzjera.

Ja jeszcze dodoam, ze płyn do trwałej nie rozjaśnia włosów na blond, to znaczy - ja mam blond, więc po trwałej mam jasniejszy, jesli ktos ma czarne włosy to mu troche zbrazowieja.
14 Listopad 2006, 17:58
Nicole

gaduł‚a

Oczywiście że u fryzjera sama na taką zmianę nie zdecydowałabym się.
A już sama nie wiem , myślę raz tak a raz inaczej.
16 Listopad 2006, 16:35
saphira

ja bym odradzała farbowanie na blond zwłaszcza przy twojej karnacji. Wyglądałoby to sztucznie... ale zawsze możesz użyć szamponetki Wink
16 Listopad 2006, 16:42
Anu

gaduł‚a
autoportret

Szamponetka nie weznie...
Tez ostatnio chcialam cos z wlosami zrobic.
W naszym przypadku (ciemnowlosi) najlepiej pasemka, bo odnawiac je trzeba raz na kwartal. I na prawde refleksy rozjasniaja calosc.

Oooo
(     )
 )   |
(___)
16 Listopad 2006, 16:59
Nicole

gaduł‚a

hm fajna alternatywa te pasemka
16 Listopad 2006, 20:42
Agnieszka

wiecie co może jestem troche inna ale ja w ogóle nie farbuje włosów!!!! podoba mi ise mój kolor( brunetka) i decyzje o farbowaniu podejmę dopiero jak zauważe na mojej głowie pierwszy siwy włos.
16 Listopad 2006, 21:13
Nicole

gaduł‚a

Jak masz fajny kollor włosów to pewnie, po co go zmieniać. Ja farbuję włosy głównie dlatego że mam aki płowy kolor, taki wyblakły zszarzały. Zaliczam się do brunetek ale kolor nie jest na tyle intensywny jak bym chciała dlatego się farbuję.
17 Listopad 2006, 19:42
wyderka

cicha woda
**
Naród, Młodzież, Idea

moj naturalny kolor to blond taki z deczka ciemny ale farbuje na ciemny braz i w tym roku koncze liceum a nikt jescze nie widzialm mojego nat koloru Cheesy no i jestem szatynka Cheesy a mi to pasuje Smiley

Miłość to nie pluszowy miś ani kwiaty
To też nie diabeł rogaty
Ani miłość kiedy jedno płacze
A drugie po nim skacze
Bo miłość to żaden film w żadnym kinie
Ani róże ani całusy małe duże
Ale miłość kiedy jedno spada w dół
Drugie ciągnie je ku górze
22 Lipiec 2007, 15:07
engelsien19

gaduł‚a
ZycieNieJestLepsze AniGorszeOdMarzen,jestTylkoInne

Nicole, a wiesz, ze sa farby takie (nie pamietam jak sie nazywaja) i gdy zaczna pojawiac sie odrosty, mozesz poprostu sie odfarbowac (jest taki srodek, ale musisz z tej seri wziasc farbe)...

22 Lipiec 2007, 19:00
gabi

gaduł‚a

Ja robie  sobie  pasemka   i  stwierdzam ze wlos sie niszczy jak to przy rozjasnianiu .

Wlewam  w  swoje   oczy kufel piwa i cala Polska wyglada inaczej ... lalalala
  Drukuj  
Strony: [1] 2 3 ... 11