GirlsClub

Forum Pomoc rejestracja
Jesteś tutaj: GirlsClub.pl » forum » kosmetyka » Depilacja (Przeczytany 18377 razy)                   Strony: [1] 2 3 ... 24
Ankieta
Pytanie: Jakimi metodami najczęściej usuwasz zbędne owłosienie?
depilacja - 4 (18.2%)
wosk - 1 (4.5%)
krem lub pianka - 1 (4.5%)
tradycyjne maszynki - 16 (72.7%)
zakład kosmetyczny - 0 (0%)
nie usuwam zbędnego owłosienia - 0 (0%)
Głosów w sumie: 19

16 Listopad 2006, 13:23
mamba
Spotakałam sie kiedys z taka ankieta na jakims forum ogolno-tematycznym i postanowilam, by zadac to pytanie naszym forumowiczkom Wink i moze troche porozmawiac na ten temat?Smiley

Jakimi metodami najczęściej usuwacie zbędne owłosienie?
« Ostatnia zmiana: 19 Listopad 2006, 17:07 wysłała mamba »
26 Listopad 2006, 22:35
Molinezja
Kiedyś przez dłuższy czas używałam maszynek. Potem ni z tego ni z owego po goleniu zaczęły mi się pojawiać czerwone kropki, strupki  i skóra bardzo swędziała. Właśnie wtedy kupiłam depilator. Po depilacji nogi nie były podrażnione i byłam wniebowzięta. Później z braku czasu na bawienie sie depilatorem znów ogoliłam nogi maszynką, a że sposób był szybki i nic sie nie pojawiało (żadne wysypki, strupki etc) zaczęłam znów używac maszynek. Potem Wink zachciało mi sie powrotu do depilatora i ... po depilacji nogi tak mnie swędziały i pokryły się strupkami, że wstydziłam się przez 2 tygodnie chodzić na basen... Od tamtej pory depilator sobie leży i odpoczywa, używam tylko jego końcówki golącej (wymienna) do golenia miejsc intymnych. Stwierdzam:mam bardzo wybredne nogi!
26 Listopad 2006, 23:30
Anu

gaduł‚a
autoportret

Po golarce mialam stany zapalne mieszkow wlosowych, a wloski wrastaly pod skore. A poza tym wyrawanie boli...
Kremy smierdza i dlugo to trwa...
WYGRALY: Maszynki jednorazowe.

Oooo
(     )
 )   |
(___)
10 Kwiecień 2007, 20:34
Aagoosia

Witam Drogie Panie:)
Zwracam się do Pań z takim oto zapytaniem:) Zakupiłam sobie ostatnio depilator i po tym zabiegu na nogach pozostały mi w miejscach po włoskach czerwone kropeczki i ogólnie skóre miałam podraznioną i nieprzyjemną w dotyku(drażliwą).Chciałam się poradzić szanownych koleżanek jakie kosmetyki powinnam używać przed lub po zabiegu?albo czy powinnam wcześniej przygotować skórę do tego zabiegu?Czekam na odpowiedź i pozdrawiam serdecznie:)Aagoosia
25 Kwiecień 2007, 18:43
engelsien19

gaduł‚a
ZycieNieJestLepsze AniGorszeOdMarzen,jestTylkoInne

Aagoosia, wystarczy ze pojdziesz do apteki i kupisz sobie krem do depilacji i po depilacji...

25 Kwiecień 2007, 19:56
gabi

gaduł‚a

Ja polecam krem z  Joanny  jak dla mnie  super .

Wlewam  w  swoje   oczy kufel piwa i cala Polska wyglada inaczej ... lalalala
17 Czerwiec 2007, 18:40
Morffinka

Morffinka na motorku;)

A robilyscie sobie kiedys depilacje woskiem w domu?? ja to bym chciala ale sie troche boje...

Morffinka
17 Czerwiec 2007, 18:46
Molinezja
Ja robiłam. Miałam taki wosk w plastrach, które trzeba najpierw pocierać w dłoniach. Wydepilowałam nogi tak mniej więcej do kolan - dalej bym się już nie odważyła. Efekt? - 3 tygodnie bez myślenia o goleniu łydek Smiley Zrobiłam to specjalnie na wyjazd wakacyjny, ale przyznam, ze musiałam przecierpieć i wcześniej trochę się zapuścić  Roll Eyes Sama depilacja bolała, ale dało się wytrzymać.
17 Czerwiec 2007, 18:52
Nicole

gaduł‚a

Ja miałam taki wosk do podgrzewania, i rozsmarowywałam go na skórze a potem przyklejałam specjalne paski z materiału i depilowałam, niestety jak ktoś nie umie to nie polecam, bo poraniłam sobie skórę no i nie efektywnie mi to wyszło, próbowałam kilka razy w jednym miejscu i słabo odchodziły włoski. A poza tym mniej boli depilator
17 Czerwiec 2007, 18:56
Molinezja
Ja też próbowałam takiego wosku w płynie. To był Veet z takim aplikatorem jak dezodorant w sztyfcie i do tego paski do zrywania. Beznadziejne to było, wcale nie wyrywało włosów mimo, że się zapuściłam jak to do wosku  Roll Eyes Efekt był taki, że się cała ukleiłam tym woskiem, a włoski jak były tak zostały, więc się wkurzyłam, zmyłam to (na szczeście zmywał się wodą z mydłem) i ogoliłam się wtedy maszynką.
17 Czerwiec 2007, 19:33
engelsien19

gaduł‚a

ja rownierz robilam, tez mialam w plastrach i jestem z niego niezadowolona, wole kosmetyczke!

17 Czerwiec 2007, 20:26
Natasha

gaduł‚a

Odwazne jestescie ja jednak wole standardowe produkty zel i maszynka do golenia Cheesy
17 Czerwiec 2007, 20:33
engelsien19

gaduł‚a

ale ja depilowalam tylko wasik, nog nigdy bym nie oddala do wosku!

20 Czerwiec 2007, 15:27
mika20 zDE

gaduł‚a
schnuckelchen wir warten auf dich

Ja do depilacji nog, pach i okolice bikini uzywam maszynki do golenia "intuicion" nie trzeba sie mydlic, jest bardzo wygodna i sprawdza sie pod kazdym wzgledem. Probowala juz jej kturas z was?

Das Glück erreicht jeder. Wir müssen nur lernen, es zu erkennen.
21 Czerwiec 2007, 08:11
Nicole

gaduł‚a

miałam zamiar taką kupić, ale w końcu kupiłam depilator
  Drukuj  
Strony: [1] 2 3 ... 24