GirlsClub

Forum Pomoc rejestracja
Jesteś tutaj: GirlsClub.pl » forum » zdrowie » Suplementacja (Przeczytany 5809 razy)                   Strony: [1] 2 3 ... 11
17 Listopad 2006, 14:27
Anu

gaduł‚a
autoportret

Nikt mi nie zaprzeczy, ze jemy smieciowo! To nie tylko chodzi o fast food'y,, ale tez o wszystkie produkty, ktore sa naworzone, ulepszane, napakowane sterydami...
Uwazam, ze diete powinno wspomagac sie suplementami, choc to drogi interes! Ale inwestycja teraz, odda nam to na przyszlosc!
No bo w koncu JESTESMY TYM CO JEMY!

Oooo
(     )
 )   |
(___)
17 Listopad 2006, 16:04
Nicole

gaduł‚a

a nie wystarczą witaminki, kiedyś jadłam odżywki ale są blee
17 Listopad 2006, 17:28
Molinezja
Z drugiej strony suplementy tez maja w sobie sporą porcję chemii, bo przecież tabletka oprócz skaładników aktywnych ma tez mnóstwo utwardzaczy, ulepszaczy, zbrylaczy i innych -aczy  Grin co ze zdrowiem nie ma nic wspólnego.
19 Listopad 2006, 10:40
Anu

gaduł‚a
autoportret

To zalezy z jakiej firmy, i (niestety) za jaka cene...

Oooo
(     )
 )   |
(___)
20 Listopad 2006, 11:52
Anu

gaduł‚a
autoportret

Na pewno wiecie, ze po intensywnym cwiczeniu mamy tzw. zakwasy. To nic innego jak produkt przemiany materii powstajacy podczas oddychania komorkowego w wyniku zbyt malej ilosci tlenu.
Czesto, chocby robiac brzuszki, wstrzymujemy oddech. Wystrzegajcie sie tego!
Wiec, zakwasy to duze nagromadzenie w jednej chwili kwasu mlekowego. Ale podczas normalnej aktywnosci powstaje on wraz z innymi produktami i odklada sie w miesniach, kosciach i innach czesciach naszego organizmu, przy czym my tego nie odczuwamy. Tak czy siak nasz organizm jest zakwaszony i od czasu do czasu trzeba przywrocic rownowage kwasowo- zasadowa w krwi i pozostalych ukladach.
I to jest daza przygotowujaca do dalszej suplementacji. Najpierw trzeba oczyscic, żeby potem poukladac...  Smiley

Oooo
(     )
 )   |
(___)
3 Marzec 2007, 17:48
mamba
Niebezpieczne suplementy diety

Wbrew obiegowej opinii, wzbogacanie diety w przeciwutleniacze niekoniecznie zapobiega chorobom. Wyniki badań duńskich naukowców świadczą o tym, że antyoksydanty, takie jak beta karoten, witamina A i witamina E, mogą zwiększać ryzyko śmierci - informuje najnowszy numer pisma "JAMA".

Wiele osób stosuje antyoksydanty w nadziei, że poprawiają stan zdrowia i zapobiegają chorobom. Naukowcy z Kopenhagi przeprowadzili analizę dotychczas wykonanych badań i ich wyników i stwierdzili, że nie można jednoznacznie powiedzieć, czy suplementy te są dla naszego zdrowia korzystne czy szkodliwe.

Badacze skupili się na analizie związku stosowania przeciwutleniaczy, takich jak beta karoten, witaminy A i E, selen i kwas askorbinowy (witamina C) z ogólną śmiertelnością dorosłych w badaniach klinicznych. Przy użyciu elektronicznych baz danych i historii pacjentów zgromadzili wyniki 68 randomizowanych badań 232 606 uczestników i poddali je ponownej analizie. Okazało się, że stosowanie beta karotenu zwiększało ryzyko śmierci o 7 proc., witaminy A o 16 proc., a witaminy E o 4 proc. Nie stwierdzono związku spożywania witaminy C i selenu z podwyższeniem ryzyka zgonu. Naukowcy informują jednak, że nie ma żadnych danych świadczących o pozytywnym wpływie witaminy C na długość życia przyjmujących ją osób.

- Nasze odkrycie przeczy dotychczasowym doniesieniom na temat pozytywnego wpływu przeciwutleniaczy na zdrowie. Około 10 do 20 proc. populacji dorosłych w Ameryce Północnej i Europie stosuje takie suplementy diety, zatem ich wpływ na zdrowie publiczne może być znaczny, zwłaszcza że wszyscy jesteśmy poddawani działaniu agresywnego marketingu - tłumaczą autorzy pracy.

Ich zdaniem jest kilka możliwych sposobów wytłumaczenia negatywnego wpływu antyoksydantów na ryzyko śmiertelności. Pomimo że stres oksydacyjny jest uważany za czynnik patogenny wielu przewlekłych chorób, może być również konsekwencją tych schorzeń. Przez eliminowanie wolnych rodników z naszego organizmu zaburzamy ważne mechanizmy obronne. Suplementy w postaci antyoksydantów są syntetyzowane sztucznie i nie są tak rygorystycznie kontrolowane jak inne lekarstwa, podkreślają naukowcy.

- Musimy lepiej zrozumieć działanie przeciwutleniaczy w kontekście potencjalnych chorób - podsumowują autorzy pracy.

(onet.pl)

Mam nadzieję, że artykulik przyda sie odchudzającym sie kobitkom Smiley
4 Kwiecień 2007, 17:26
kuszyczka

cześć Smiley szukam jakiegos sensownego suplementu witaminowego, żeby uzupelnic sobie diete. stosujecie jakies? macie w tym doswiadczenie? który warto wybrac? troche tego jest na rynku dlateog chce spytac kogos, kto sie juz w tym orientuje, nie chce zostac nabita w butelke Smiley.
4 Kwiecień 2007, 18:41
Molinezja
Ja się nie znam szczerze mówiąc Wink ale brałam kiedyś Vitaral. Wybrałam go bo był tani Tongue
4 Kwiecień 2007, 20:15
gabi

gaduł‚a

U mnie dzieci biore centrum  junior , a   moj T .   tez centrum  dla doroslych ,  ale to przez okres zimowy  tylko .  Ja  tylko kropelki dla oczu  na podraznienia .( o wzrok  dbam  )

Wlewam  w  swoje   oczy kufel piwa i cala Polska wyglada inaczej ... lalalala
5 Kwiecień 2007, 15:25
kuszyczka

Ja się nie znam szczerze mówiąc Wink ale brałam kiedyś Vitaral. Wybrałam go bo był tani Tongue

hehe, tani? ale przy okazji dobry? bo jak tak to oto byloby cos dla mnie, bo przyznam , e muszę sie w wyborze kierowac rowniez cena nie tylko jakoscia, chodz witaminy to witaminy, wszystkie sa takie same. wazne, eby dawaly sie latwo prelykac i nie nadwyrezaly kieszeni Cheesy
5 Kwiecień 2007, 15:42
Nicole

gaduł‚a

ja najczęściej używam vigor
5 Kwiecień 2007, 22:57
Molinezja
Smiley Czy Vitaral był dobry to nie wiem Smiley bo brałam go zupełnie bez konkretnej przyczyny, więc nie mogę stwierdzić czy mi na coś pomógł Wink
6 Kwiecień 2007, 12:10
Nicole

gaduł‚a

Vitaral jest tańszy niż centrum i vigor, ale za to ma mniejszą zawartość witamin
6 Kwiecień 2007, 12:15
mamba
owoce polecam wcinać a nie szpikować sie witaminami:P
6 Kwiecień 2007, 13:44
kuszyczka

hihihi...ja to sie tylko obawiam, czy te kapsulki sa latwe w przelknieciu;). owoce wcinam, ale czuje wewnetrzna potrzebe dowitaminizowania sie, szczegolnie w okresie ocieplen, wiosny itd. to ja sobie w takim razie sprobuje tego vitaralka i jakby co napisze wam czy to dziala i czy sie latwo te kapsulki przyjmuje, bo niektore sa nie do przelkniecia Wink
  Drukuj  
Strony: [1] 2 3 ... 11