GirlsClub

Forum Pomoc rejestracja
Jesteś tutaj: GirlsClub.pl » forum » intymnie » [ankieta] antykoncepcja (Przeczytany 12568 razy)                   Strony: [1] 2 3 ... 9
Ankieta
Pytanie: Czy uzywasz srodki antykoncepcyjne (prezerwatywy, tabletki, zele, globulki)?
tak - 29 (87.9%)
nie - 4 (12.1%)
Głosów w sumie: 30

19 Lipiec 2006, 12:18
Ewelina:)

dziewczyny mam problem, moze wy mi w tym pomozecie....mam 19 lat i niewiem jaki sposob antykoncepcji wybrac, tabletki w moim przypadku odpadaja, bo ze wzgledow zdrowotnych nie moge ich brac:/jestem w stalym zwiazku z chlopakiem, i potrzebne nam jest jakies zabezpiecznie a uwazam ze prezerwatywa to za malo:/ zastanawialam sie nad spiralka ale chyba jestem jeszcze za mloda, mam moze ktoras z was jakies doswiadczenia zwiazne ze spiralkami,chodzi mi o to czy jest to bezpieczne, jak dlugo sie to ma, czy gwarantuje zabezpieczenia, jak czesto trzeba sie wtedy kontrolowac u lekarza, ile to kosztuje, i czy jest to komfortowe??prosze o jakies rady, jesli nie spiralka to moze cos innego

^'
19 Lipiec 2006, 12:24
dorota
trajkotka

Ja nigdy nie uzywałam spiralki i powiem ze nawet sie nia nigdy nie interesowałam, słyszałam jedynie ze nie jest to dobre rozwiazanie ale juz nie pamietam dlaczego.
Brałam tabletki, ale po niektórych strasznie puchłam , a pozatym musiałam z nich zrezygnowac żeby dac odpoczac wątrobie. Pozatym słyszałam ze po 5 latach stosowania nalezy zrobic przerwe.
Obecnie stosuje prezerwatywy ale z nimi to trzeba naprawde uwazać, bo pękają. Moja koleżanka właśnie przez to wpadła, bo nie uważali, myśleli ze jak sie zabezpieczą prezerwatywą to juz im nic nie grozi.

Moje zdanie jest takie, musisz wybrac sie do ginekologa i niech on zadecyduje co powinnaś brać w twoim wieku, żeby ci nie zaszkodziło i w ogóle. Bo tylko ginekolog może stwierdzić co dla ciebie jest najlepsze.
19 Lipiec 2006, 12:26

z tym ginekologiem to tak jest ze jakos nie chetnie mi cos konkretnego doradza, chyba muszę zmienic lekarza

^'
19 Lipiec 2006, 12:31
dorota
trajkotka

To wypróbuj innego, niekoniecznie ten musi być zły, ale warto skonsultować sie z kimś jeszcze
20 Lipiec 2006, 22:52
mika
zawsze możesz stosować prezerwatywę dla kobiet one tak nie pękają
22 Lipiec 2006, 09:07

Mika a moglabys napisac cos wiecej o tych prezerwatywach dla kobiet, jak maja zastosowanie, jak sie ich uzywa czy powoduje jakies skutki uboczne, jaki% zabezpieczenia zapewniaja, czy muszę isc po nie do ginekologa, oraz ile kosztuja, z góry bardzo dziękuje:)) hihih ale ja ciekawska jestem:D

^'
22 Lipiec 2006, 15:12
Anonymous
wk ladkę zaklada i zdejmuje wyłącznie lekarz,  zawiera powolnie uwalniany środek hormonalny. Zalecana dla kobiet, które skończyły 30 lat, mają stałego partnera i już rodziły. wkładka zakładana jest na około 3-5lat.
22 Lipiec 2006, 15:13
Anonymous
24 Lipiec 2006, 10:54
Anonymous
a może  plemnikobójcze środki antykoncepcyjne takie jak: czopki, globulki, galaretki, pianki
25 Lipiec 2006, 12:04
mika
prezerwatyw dla kobiet musisz poszukać raczej w sexshopach bo ze względu na ich popularność nigdzie indziej ich nie sprzedają, działają tak samo jak te dla mężczyzn tylko że są w środku kobiety, oczywiście nie całkowicie, bo końcówka wystaje, zabezpieczają w takim samym stopniu co te dla mężczyzn
13 Wrzesień 2006, 10:52
mamba
ja zaproponuje cos co ja uzywam od 8 miesiecy i dzieki bogi narazie pomaga :] prezerwatywy i globulki patentex (kupisz je w kazdej aptece) zakladasz na 10 minut przed stosunkiem:] niestety sie pienia, ale to lepsze zabezpieczenie niz sama prezerwatywa :]
18 Wrzesień 2006, 00:15
Agressiva

ś›wieżynka
*

Ja od samego początku brałam pigułki i ciągle je biorę, są rewelacyjne. Tylko raz odkąd współżyjemy musieliśmy użyć prezerwatywy. Trudno jest mi coś innego od pigułek polecić.
Ale na pewno znajdziecie cos dla siebie musicie to razem ustalic.

18 Wrzesień 2006, 08:59
mamba
Jakie tabletki bierzesz Agnieszko? Dzis zrobilam badania i mam nadzieje, ze juz niedlugo ja tez bede mogla brac :]
18 Wrzesień 2006, 16:03
Agressiva

ś›wieżynka
*

Yasmin http://yasmin.pl/main.html biorę je już od około roku, są jak dla mnie bardzo dobre, mają ten magiczny składnik który przy dodatkowej dawce hormonów nie zatrzymuję wody w organizmie i tym samym nie powoduje tycia - jak to kiedyś bywało.
W Łodzi jest pewna bardzo miła apteka, gdzie mozna tam kupić opakowanie za 30zł (ostatnio zdrożało o 1zl) a w pozostałych śpiewali mi 40zl O_o W tej aptece jestem już stałym klientem Wink

18 Wrzesień 2006, 16:10
Nicole

gaduł‚a

Ja biorę minulet, przy innych strasznie puchłam
  Drukuj  
Strony: [1] 2 3 ... 9